bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Actuele planning | Wat zijn jouw woonwensen?

10 oktober 2022

De voorbereidingen voor de start verkoop van Hooiwal zijn in volle gang. In dit artikel lees je er meer over en kun je via een woonwensen-enquête aangeven wat jij belangrijk vindt op het gebied van wonen, wijk en duurzaamheid!

Hooiwal: woningen die aansluiten bij de actuele vraag
Onlangs werd de anterieure overeenkomst voor Hooiwal ondertekend. Hierin leggen gemeente en ontwikkelaar afspraken vast over het plan. Wethouder Willy Brink gaf bij ondertekening aan dat de druk op de woningmarkt nog steeds hoog is. “We proberen zo veel mogelijk geschikte woningen te bouwen. Extra aandacht krijgen de woningen voor de middeninkomens. Zodat zij meer kans krijgen op een geschikte woning.”

Met Hooiwal bieden we woningen die goed aansluiten bij de actuele vraag. Circa 50% van de woningen valt binnen de categorie betaalbaar. Dat wil zeggen dat de woningen onder de NHG-grens liggen (de gemiddelde koopsom in Nederland). De exacte prijzen zullen bij start verkoop bekend zijn, maar enkele weken voor verkoop worden de prijsbandbreedtes per woningtype alvast gedeeld. Wat we op dit moment al kunnen zeggen over de woningen is dat ze zeer duurzaam zijn en compleet worden opgeleverd. Denk aan:

Warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Hierdoor zijn de woningen zeer energiezuinig: goed voor het milieu, je wooncomfort én je energierekening.

Keuken, sanitair en tegelwerk. De woningen worden opgeleverd inclusief basis keuken, badkamer en toiletruimte. Kopers kunnen deze naar wens personaliseren en in Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen alle mogelijkheden in het echt bekijken.

Woonklaar en Tuinklaar, waarmee je jouw nieuwe woning en tuin al vóór oplevering naar wens kunt laten afwerken. Van de muur-, trap- en vloerafwerking tot de gewenste beplanting en tegels in de tuin. Hoe fijn is dat? Klik hier om te lezen over de Woonklaar-ervaringen van enkele enthousiaste bewoners.

Wat zijn jouw woonwensen?
Wij zijn benieuwd wat jij als belangstellende van Hooiwal belangrijk vindt en waar je naar op zoek bent. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld. Zo leren we jouw woonwensen beter kennen en kunnen we hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Wil je de enquête invullen, klik dan hier. Alvast bedankt!

Verwachte planning: verkoop december 2022 of januari 2023
Afhankelijk van de laatste voorbereidingen start de verkoop van Hooiwal eind december of in januari 2023. Via de nieuwsbrief houden we je uiteraard op de hoogte van de actuele planning.

Naar de enquete!