bus auto fiets
Menu

Locatie Hooiwal

Hooiwal wordt gerealiseerd in Druten: een mooie plaats in Gelderland, gelegen in het veel bezongen rivierenlandschap van het Land van Maas en Waal. Hieronder vertellen we je meer over de prachtige natuurrijke omgeving en de hotspots in de buurt!

  • NATUURRIJKE OMGEVING

    In de groene omgeving en de weidse uiterwaarden van de rivier de Waal ervaar je het landelijke gevoel volop. Hier geniet je fietsend of wandelend van de fraaie, ongerepte natuur. Kijk uit over oude landerijen, slingerende dijken, natuurrijke uiterwaarden en mooie boomgaarden. Waag de oversteek met een van de pontjes of kies voor een van de vele fiets- of wandelroutes. Als natuurliefhebber kun je hier je geluk niet op!

  • VOORZIENINGEN DICHTBIJ

    Woon je in Hooiwal, dan heb je alle dagelijkse voorzieningen dichtbij. In het gezellige centrum van Druten – op enkele minuten lopen van Hooiwal – vind je een ruim aanbod winkels, supermarkten en horeca. Ook aan sportvoorzieningen, basisscholen, middelbare scholen en kinderopvang ontbreekt het niet in de directe omgeving. Voor een avondje theater of film ligt cultureel centrum Bogerd op enkele minuten lopen van Hooiwal.

  • GUNSTIG GELEGEN

    Naast het nabijgelegen centrum van Druten zijn ook andere plaatsen in de buurt goed te bereiken vanuit Hooiwal. Zo ben je met de auto in circa 20 minuten in Nijmegen of Tiel door de goede verbinding met de snelwegen (A15/A50/A73). Ook biedt het openbaar vervoer een prima busverbinding met nabijgelegen dorpen en de treinstations in Nijmegen, Den Bosch en Tiel. Zo ben je altijd snel op je plek van bestemming!

Afstand van Hooiwal tot belangrijke punten

Hieronder zie je de reistijd in minuten met fiets, auto en openbaar vervoer.

Naar
Druten Centrum 2 2 5
Supermarkt 2 2 5
Basisschool 2 5 6
Nijmegen Centrum 25 43
Tiel 22 35
De Afferdense en Deestse Waarden 11 8 29
Cultureel centrum Bogerd 2 2 6

Hotspots in de buurt van Hooiwal

Nijmegen
1

Nijmegen

Cultuur, winkels en meer

Woon je in Hooiwal, dan ligt de oudste stad van Nederland in de buurt. Nijmegen is een echte studentenstad met zowel historische als moderne architectuur. Ook vind je er verschillende musea, zoals Het Valkhof en Natuurmuseum de Bastei. Er is een groot winkelaanbod, met naast retailers vele bijzondere exclusieve zaken. Eventjes niets? Slenter dan door de mooie binnenstad of over de Waalkade.

Natuurgebied
2

Natuurgebied

Afferdense en Deestse Waarden

In het prachtige natuurgebied de Afferdense en Deestse Waarden aan de Waal kun je heerlijk genieten van het ongerepte groen: van ooibos en grasland tot poelen en beekjes. Er komen in dit gebied veel soorten planten, dieren en zeldzame vissen voor. Vanaf de dijk kijk je weids uit over het hele gebied. Dit is de ideale plek om heerlijk uit te waaien, om daarna weer ontspannen thuis te komen!

Bogerd
3

Bogerd

Cultureel centrum

Het bruisende centrum waar cultuur, historie, en entertainment samenkomen. Bogerd is het culturele kloppende hart in Maas en Waal. Er is onder meer een huiskamer (ontmoetingsplek voor jong en oud), je kunt er terecht voor een heerlijke lunch of borrel, er is een filmhuis voor een fijn avondje uit of bezoek een inspirerende voorstelling in het Agora Theater.