bus auto fiets
Menu

KoopStart: betaalbare koopwoningen

Voor kopers, zeker voor starters, is het in de huidige markt niet altijd eenvoudig om een woning te kopen. Daarom zetten wij bij Hooiwal KoopStart in bij de 15 tussenwoningen en de 11 hoekwoningen (let op: niet bij de hoekwoningen XL). Deze verkoopoplossing maakt het eenvoudiger om betaalbare koopwoningen aan te bieden. KoopStart is ontwikkeld door OpMaat: een onafhankelijk expert die partijen helpt om meer betaalbare koopwoningen te realiseren.

Wat houdt KoopStart in?

Met KoopStart kunnen wij als ontwikkelaar nieuwbouwwoningen aanbieden tegen een lagere prijs dan de marktwaarde. Dit gebeurt via een speciale koperskorting die van de marktwaarde wordt afgetrokken. Deze marktwaarde wordt bepaald door een onafhankelijke taxateur. Op die manier zijn de woningen ook voor starters beter bereikbaar.

Koop je een woning met KoopStart, dan kun je de woning op termijn weer verkopen op de vrije markt. Op dat moment betaal je de eerder verstrekte koperskorting terug aan ons als ontwikkelaar, waarbij de waardeontwikkeling van de woning wordt gedeeld tussen jou en ons. Het waarde-effect van zelf aangebrachte verbeteringen aan de woning is bij doorverkoop of afkoop volledig voor jou en wordt buiten de deling van de waardeontwikkeling gelaten.

Transparant, eenvoudig en goed geregeld

De financiering en afspraken bij een KoopStart-woning zijn goed geregeld: als koper kun je gewoon een hypotheek verkrijgen en in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), want KoopStart voldoet aan alle fiscale en juridische eisen en is goedgekeurd voor de NHG. Dit maakt KoopStart voor alle betrokken partijen transparant, efficiënt en eenvoudig toepasbaar.

Stefan van Duijnhoven, directeur KlokGroep Wonen: “Met lef toekomstbestendige leefomgevingen creëren is waar KlokGroep voor staat. Dit betekent ook betaalbare koopwoningen realiseren. Met KoopStart wordt het voor de starter op de woningmarkt eenvoudiger om een eigen woning te kunnen kopen.”

Meer informatie over KoopStart is te hier te vinden:

KoopStart

Bekijk het 

woningaanbod